Sfant       

Dragi pelerini,

Deoarece mănăstirea se află încă în procesul de construcție a corpului de chilii cu paraclis destinat călugărilor, momentan nu poate oferi posibilități de cazare. Puteți vizita sfânta mănăstire în orice zi sau ne puteți contactați la telefon (+1 269 521 3110) sau pe email (holyprotectionmonastery@gmail.com).

Doamne ajută!  

 

 

GHIDUL PELERINULUI

Îmbrăcămintea

Pentru a respecta sfințenia casei lui Dumnezeu și pentru a nu distrage atenția celor ce se roagă în această sfântă mănăstire vă rugăm ca îmbrăcămintea dumneavoastră să fie modestă și cuviincioasă. Femeile sunt rugate să poarte fustă lungă, mânecă lungă și acoperământ pe cap. Bărbații sunt rugați să poarte pantaloni lungi și mânecă lungă.  Femeile sunt rugate să nu poarte pantaloni (decât eventual sub fustă), haine strâmte, decolteu, fuste cu crăpătură sau fuste-pantalon, pantofi cu toc sau pălării. Sandalele/pantofii trebuie purtate întotdeauna cu ciorapi. Pentru cei care nu sunt pregătiți cu îmbrăcămintea potrivită, în mănăstire există haine de împrumutat pentru perioada vizitei (baticuri, fuste, pantaloni lungi si cămăși).

De asemenea, femeile sunt rugate să nu poarte ruj mai ales atunci când se închină la icoane sau când primesc Sfânta Împărtășanie. Vă rugăm să nu purtați îmbrăcăminte cu cuvinte sau imagini nepotrivite. Rugăm de asemenea pelerinii să nu utilizeze parfumuri, loțiuni puternic mirositoare, etc, din considerație pentru cei care au o sensibilitate sau alergie la astfel de mirosuri și li se poate face foarte rău.

 

  • Pelerinii sunt rugați să se poarte cu bună-cuviință și liniște în toată vremea vizitei, dar mai ales în timpul orelor de liniște, adică între 13:30pm și 16:30pm când monahii și pelerinii se odihnesc, se roagă sau citesc.

 

  • Toți vizitatorii și pelerinii sunt rugați să nu intre în zona destinată chililor pentru călugări. 

 

  • În timpul meselor vă rugăm să păstrați liniștea pentru a asculta cuvântul de învățătură pentru hrana sufletului, care se citește la masă.

 

  • Copiii trebuie să rămână PERMANENT sub supravegherea părinților atât când se află în curtea mănăstirii, dar mai ales în biserică, pentru a nu tulbura atmosfera de liniște și rugăciune de care vor să se bucure ceilalți închinători; de asemenea trebuie verificat în urma lor, ca să nu rămână reziduri menajere prin curtea mănăstirii.

 

  • Armele, vânatul și pescuitul sunt interzise pe proprietatea mănăstirii.

 

  • Fumatul, vaping, și alte droguri legale sau ilegale sunt strict interzise.

 

  • Pentru a nu tulbura liniștea mănăstirii și a preveni eventuale accidente, pelerinii sunt rugați să nu vină în sfânta mănăstire însoțiți de animale de companie.

 

  • Telefoanele mobile vă rugăm să le țineți pe modul silențios pe toată durata vizitei.

 

  • Este permis fotografiatul clădirilor și al naturii dar nu al părinților sau preoților slujitori.

 

  • Vă rugăm să nu uitați să luați în considerare că ora mănăstirii este diferită de cea din Chicago, fiind Eastern Standard Time (EST/EDT) nu CST/CDT ca la Chicago sau alte zone mai vestice. Deci ora 8 la Chicago va fi ora 9 la mănăstire. 

 

Slujbele

Pelerinii sunt rugați să participe la toate slujbele din programul mănăstirii.

Când se intră în biserică, dacă slujba este deja începută, vă rugăm să vă închinați numai la icoanele de la intrare.

Bărbații sunt rugați să stea în partea dreaptă a bisericii (în dreptul icoanei Mântuitorului de pe iconostas), iar femeile în partea stângă (în dreptul icoanei Maicii Domnului).

Pentru spovedanie sau discuții duhovnicești vă rugăm să faceți programare cu duhovnicul mănăstirii, la email: holyprotectionmonastery@gmail.com sau pe telefonul fix al mănăstirii, deoarece semnalul celular este foarte scăzut în zonă. Vă rugăm să-l contactați din timp pentru a fi siguri că va fi loc la mănăstire în perioada dorită. 

Nădăjduim în bunăvoința pelerinilor de a respecta aceste rânduieli specifice unui sfânt locaș de rugăciune pentru a dobândi folos duhovnicesc sub acoperământul Maicii Domnului și cu mijlocirile Cuviosului Ioan Iacob de la Neamț. Vă dorim și ne rugăm ca șederea frățiilor voastre la mănăstire să fie plină de bucurie și binecuvântare de la Domnul nostru Iisus Hristos!